Pravilnik o zasebnosti

POLITIKA POSLOVANJA POSESTVA RAVBAR IN VAROVANJE ZASEBNOSTI

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 1. Splošni pogoji uporabe

Namen splošnih pogojev uporabe je določiti pogoje uporabe spletnega mesta www.posestvoravbar.si, v nadaljevanju Posestvo Ravbar. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z zakonodajo Republike Slovenije in veljajo za vse obiskovalce in uporabnike spletnega mesta in povezanih spletnih strani.

 1. Spletna stran Posestva Ravbar

Spletna stran Posestvo Ravbar je dostopna na svetovnem spletu na www.posestvoravbar.si. Lastnik avtorskih pravic slik, grafik, tekstov, zvočnih datotek, animacij, video posnetkov in njihove izpeljanke na tej strani je BOJAN RAVBAR – NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI, Dutovlje 7, 6221 Dutovlje. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih razen s pisnim dovoljenjem lastnika spletnega mesta. Vsebina na spletni strani pa lahko vsebuje tudi gradiva, ki so last tretjih oseb.

Lastnik spletnega mesta pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Lastnik spletnega mesta Posestvo Ravbar zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

 1. Določitev pomembnih pojmov 
  • Lastnik

Lastnik vsebine spletnega mesta Posestvo Ravbar je BOJAN RAVBAR – NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI, Dutovlje 7, 6221 Dutovlje.

Upravljavec in obdelovalec

Upravljavec in obdelovalec osebnih podatkov  je BOJAN RAVBAR – NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI, Dutovlje 7, 6221 Dutovlje.

 • Obiskovalec

Obiskovalec spletnega mesta je vsaka oseba, ki obišče spletno stran Posestva Ravbar.

 • Uporabnik

Definicija uporabnika spletnega mesta zajema obiskovalca spletnega mesta www.posestvoravbar.si.

 1. Sprejem splošnih pogojev

Z uporabo spletnega mesta Posestvo Ravbar obiskovalec sprejema te splošne pogoje in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja.

 1. Omejitev odgovornosti

Upravljavec se bo po najboljših močeh trudil zagotavljati točne in ažurne podatke, vendar uporabnika opozarja, da je vsebina tudi informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost oziroma ažurnost. Upravljavec prav tako ne prevzema odgovornosti za dejanja, ki jih uporabnik opravi na podlagi objavljenih podatkov. Upravljavec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti upravljavec, niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletišča, ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz dostopa do informacij, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Upravljavec si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni ali odstrani vsebino teh spletnih strani, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Uporabniki objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost.

Upravljavec vsebin ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne posledice ali škodo, nastalo ob nepravilni uporabi ali zlorabi omenjenih vsebin na spletni strani Posestvo Ravbar.

 1. Avtorske pravice spletišča

Vsebina spletišča je avtorsko delo, katere imetnik avtorskih pravic je Posestvo Ravbar, in kot taka je predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. V avtorskopravno in z drugimi pravicami intelektualne lastnine varovano vsebino spada poleg besedila in podatkov tudi celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki. Uporabnikom je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine samo v osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je vsakršno drugo razpolaganje z vsebino, ki zajema, a ne izključno, spreminjanje, kopiranje, objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno na drugih mestih, razen če to avtor ali upravljavec izrecno dovoli v pisni obliki. Če uporabnik posreduje kakršnokoli gradivo upravljavcu, brezplačno prenaša vse materialne avtorske pravice in dovoljuje uporabo ter objavo posredovanega gradiva.

 1. Spremembe splošnih pogojev

Upravljavec si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni oziroma dopolni določbe splošnih pogojev za uporabnike spletnega portala.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Pravna podlaga, način in namen obdelave osebnih podatkov 

Splošna uredba o varstvu podatkov je uredba Evropske unije, na podlagi katere so Evropski parlament, Evropski svet in Evropska komisija okrepili in poenotili zaščito podatkov o vseh osebah znotraj Evropske unije za namen, hrambo, vrsto obdelave, posredovanje podatkov in pravice posameznikov, zato BOJAN RAVBAR – NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI, Dutovlje 7, 6221 Dutovlje za potrebe poslovanja na podlagi točke (a) člena 6 (1) zbira sledeče osebne podatke: ime in priimek in elektronski naslov ter ostale morebitne podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletni strani www.posestvoravbar.si. Za točnost podatkov, ki jih uporabniki vnesejo, BOJAN RAVBAR – NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI, Dutovlje 7, 6221 Dutovlje ne odgovarja.

Ob vsakem obisku spletne strani na spletnem strežniku avtomatsko zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do www.posestvoravbar.si. Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletne strani kot so verzija brskalnika, čas obiska, IP, ipd. BOJAN RAVBAR – NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI, Dutovlje 7, 6221 Dutovlje tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki. Podatki se hranijo 30 dni od obiska spletne strani.

Varnost podatkov 
Podatki, ki jih uporabniki posredujejo preko obrazcev na straneh www.posestvoravbar.si ali kako drugače (preko elektronske pošte, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo ZVOP-2 ter Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Osebne podatke uporabnikov BOJAN RAVBAR – NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI, Dutovlje 7, 6221 Dutovlje, varuje ter preprečuje njihovo zlorabo tako, da z njimi rokuje le pooblaščena oseba in so uporabljeni samo za namen obveščanja o koriščenju ponudbe oz storitve, izdelavi in dobavi naročenega izdelka, izdanem računu zanj za vse podatke katere je vsak uporabnik dal svoje soglasje.

Uporaba podatkov in nadzor

Z dovoljenjem uporabnikov o obveščanju o novicah glede ponudbe in novih izdelkov blagovne znamke Posestva Ravbar preko elektronske pošte, ima vsak uporabnik popoln nadzor nad vsemi osebnimi podatki, ki jih uporabljamo za pošiljanje in obveščanju za zgoraj naveden namen. V kolikor uporabnik ne želi biti več obveščen o novicah se lahko preko elektronskega sporočila vedno ODJAVI. Uporabnikovi osebni podatki se hranijo do preklica.

Pravice uporabnikov
Vsak uporabnik lahko zaprosi za seznanitev v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov s katerimi upravlja upravljavec. Kontakt in elektronski naslov osebe za varstvo osebnih podatkov na spletnem mestu www.posestvoravbar.si je info@posestvoravbar.si.

PIŠKOTKI

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; kratko ZEKom-1) je začel veljati v letu 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje ali dostop do informacij, shranjenih na računalnikih tablicah ali mobilnih napravah uporabnikov.

Kaj so piškotki

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik, tablico ali mobilno napravo shranijo spletna mesta, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletnemu mestu, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled spletnega mesta, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletna mesta lahko zapomnijo vaše preference, različne informacije ali pa zgolj dejstvo, da ste v spletno mesto že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska spletnega mesta, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo slednje uporabnikom tudi čez več spletnih mest. 

Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Na strani Posestvo Ravbar uporabljamo piškotke

Na spletni strani uporabljamo piškotke v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov, ob vstopu na spletno stran.

Izbris je po koncu seje brskalnika.

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke in vam hkrati omogoča, da sami nastavite vaše piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete. V nadaljevanju se nahajajo informacije o nastavitvah za piškotke spletnih brskalnikov:

https://support.mozilla.org/sl/users/auth?next=%2Fsl%2Fkb%2Fnew%3Fredirectlocale%3Dsl%26redirectslug%3Dkako-omogocite-onemogocite-piskote-v-katerih-splet%26title%3DKako%2Bomogo%25C4%258Dite%2Bin%2Bonemogo%25C4%258Dite%2Bpi%25C5%25A1kotke%252C%2Bv%2Bkaterih%2Bspletne%2Bstrani%2Bhranijo%2Bva%25C5%25A1e%2Bnastavitve

https://support.microsoft.com/sl-si/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sl-sl&p=cpn_cookies

Z uporabo spletne strani www.posestvoravbar.si se uporabnik strinja z uporabo piškotkov in politiko varovanja zasebnosti.

Dutovlje, 18.02.2023